25
Helmikuu

Viherkasvit kevätkotiin

Aurinko alkaa pikkuhiljaa paistaa ja kivuta korkeammalle, mieli alkaa vaeltaa kohti kevättä ja kesää. Nyt on aika putsata talven pölyt ja raikastaa kotia viherkasveilla!

Näin onnistut viherkasvien hoidossa:Helpoimmat viherkasvit.

1. Valitse viherkasvit kasvuolosuhteiden mukaan. Suurin osa viherkasveista viihtyy parhaiten hajavalossa: luonnonvaloa tulee, mutta ei suoraa, kovaa auringonpaahdetta. Pimeässä paikassa, johon ei tule lainkaan luonnonvaloa, ei mikään kasvi jaksa kasvaa. Palmuvehkat, anopinkielet ja kultaköynnökset sinnittelevät jonkin aikaa melko pimeässäkin, mutta eivät nekään täysin pimeässä viihdy. Huolehdi siis riittävästä valosta.

2. Yleisin virhe on kastella liikaa. Muista, että kasvit eivät osaa uida, juuristo tarvitsee happea. Suurimmalla osalla viherkasveista mullan pinnan saa antaa hieman kuivahtaa kasteluiden välillä. Kokeile siis multaa ennen kuin kaadat lisää vettä. Mikäli sinulla on taipumusta ylikasteluun, istuta kasvit pohjareiällisiin ruukkuihin, joista ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois. Eri kasveilla on erilaiset kastelutarpeet, joten tutustu valitsemasi kasvin kastelutarpeeseen.

3. Lannoita kasveja kasvukauden ajan eli maaliskuun puolivälistä lokakuun puoliväliin. Talvella lannoituksen voi jättää kokonaan pois.

4. Istuta kasvit tarvittaessa isompaan ruukkuun. Paras aika vaihtaa multia ja istuttaa suurempaan ruukkuun on kevät. Kurkkaa siis keväisin kasvien juuristoa, miltä siellä näyttää. Jos ruukku on täynnä juuristoa, on aika istuttaa suurempaan ruukkuun. Jos multaa on vielä runsaasti juurien ympärillä, ei ole tarvetta suuremmalle ruukulle. Toiset kasvit kuten pullojukat, palmuvehka ja anopinkielet viihtyvät ahtaassa ruukussa, joten niitä tarvitsee istuttaa uuteen ruukkuun melko harvoin. Kun olet vaihtanut viherkasvisi suurempaan ruukkuun, ota huomioon, että kasteluväli todennäköisesti pitenee, kun kosteutta pidättävää multaa on nyt enemmän.

5. Käytä kasveja silloin tällöin suihkussa. Useimmat viherkasvit tykkäävät sumuttelusta ja viherkasvit kannattaa käyttää suihkun alla silloin tällöin, näin saat helpoiten pölyt pois kasvien lehdiltä.

6. Kurkista silloin tällöin kasvien lehtien alapinnoille näkyykö siellä tuholaisia. Tuholaistorjunta on kaikista helpoin tehdä mahdollisimman pian ötököiden havaitsemisesta, ennen kuin ne ehtivät järjestää kunnon bileet.
Kun ostat uusia viherkasveja kotiisi, pidä ne erillään entisistä viherkasveistasi pari viikkoa, ennen kuin siirrät entisten kasvien joukkoon. Tarkista vielä ennen siirtoa, ettei kasveissa näy tuholaisia. Valitettavasti toisinaan viherkasveihin ilmaantuu tuholaisia, mutta useimmiten niistä pääsee melko helposti eroon. Huomattavasti helpompaa tuholaistorjunta on tehdä yhdelle kasville kuin koko kokoelmalle. Me tarkistetaan myymälän kasvit säännöllisesti ja verkkokaupan kautta lähetettävät kasvit tarkistetaan huolellisesti ennen pakkausta, mutta aina on mahdollista, ettei merkkejä tuholaisista ole vielä ollut pakatessa näkyvissä. Käytämme myymälässämme biologisia torjuntaeliöitä ennaltaehkäistäksemme tuholaisia.

Kaikista helpoimmat viherkasvit

Palmuvehkat, anopinkielet ja kultaköynnökset pääsevät meidän listalle, kun valitaan kaikista helpoimmat viherkasvit. Nämä kaikki ovat melko vaatimattomia kasvupaikan suhteen. Etenkin palmuvehkoilla ja anopinkielillä kasteluväli voi olla melko pitkä. Tärkeää on nimenomaan ettei kastella liikaa. Kultaköynnöksille yleensä sopii noin kerran viikossa kastelu, mutta tämäkin riippuu kasvuolosuhteista, ruukusta ja kasvin koosta. Kultaköynnökset eivät säikähdä, vaikka pääsisivät vähän kuivahtamaankin välillä. Nämä kasvit eivät myöskään ole tuholaisherkkiä tai tautiherkkiä.

Tutustu viherkasvivalikoimaamme!

 

Haluatko tietoa uusimmista tuotteista ja tarjouksista?

* Tilaa Kukkatarhan uutiskirje ja saat tietoa uusista upeista tuotteista, tarjouksista, tapahtumista ja vinkkejä kasvien hoitoon.

Klarna maksutavat