16
Huhtikuu

Kesä on jo nurkan takana!

Aurinko on viime päivinä lämmittänyt ihanasti ja kotipihassakin jo pääsee, ainakin eteläisemmässä Suomessa, kukkapenkkejä rapsuttelemaan. Ihana kevät!

Mutta milloinkas niitä perennoja ja pensaita uskaltaa alkaa istuttamaan? Monivuotisten kasvien ruukkutaimia voi istuttaa sulan maan aikaan keväästä syksyyn. Toki kannattaa huomioida ainakin pohjoisemmassa, että keväällä saattaa vielä pakkasöitä ilmaantua. Pakkasyöt voivat viottaa jo kovassa kasvussa olevia perennoja ja pensaita. Kannattaa siis seurata säätiedotuksia, ennenkuin lapion iskee maahan.

Kevät on ihanaa aikaa tehdä jo valmiiksi suunnitelmia tulevan kesän istutuksia varten. Verkkokaupastamme löytyy kattava valikoima monivuotisia kasveja (osa kasveista on vasta tulossa myyntiin huhtikuun viimeisillä viikoilla) ja Kuopion myymälästämme vielä hieman laajempikin. Monivuotisten kasvien toimituksen aloitetaan toukokuun alussa.

Muutama tärkeä huomio kasveja valitessa:

1. Oikea kasvi oikealle kasvupaikalle. Huomioi siis ensin kasvupaikan olosuhteet ja maaperä ja valitse sellaisella paikalla viihtyvät kasvit.

2. Kasvin koko täysikasvuisena. Monet taimet ovat pieniä vielä hankintavaiheessa. Huomio minkä kokoiseksi kasvi kasvaa ja varaa riittävästi kasvutilaa. Selvitä myös minkä verran kasvualustaa kasvi tarvitsee.

3. Suunnittele kasviryhmä niin, että siinä on koko kasvukauden kaunista katseltavaa: eri aikaan kukkivia kasveja, erilaisia lehtimuotoja- ja värejä, huomioi myös syysvärit.

4. Uskalla myös leikitellä kasvien kanssa ja yhdistellä rohkeasti. 🙂

 

Haluatko tietoa uusimmista tuotteista ja tarjouksista?

* Tilaa Kukkatarhan uutiskirje ja saat tietoa uusista upeista tuotteista, tarjouksista, tapahtumista ja vinkkejä kasvien hoitoon.

Klarna maksutavat