Ladataan sisältöä..

Pensaspioni 'Xua Ta'

tuotekuva


Tukeva vartinen upea pioni.

38.00 €

Tuote on tilapäisesti loppunut
Ota yhteys asiakaspalveluun, joko puhelimella 0173623215 tai sähköpostilla myynti@kukkatarha.fi

Lisätietoja

Pensaspioni Paeonia suffruticosa 'Xua Ta'

Korkeus: 80-100 cm       

Kasvutapa: Tukevavartinen pensas. Kauniit lehdet ovat harmahtavan vihreät.                               

Kukinta: kesäkuussa suuret valkoiset kukat. Kukat ovat 15-25cm puolikerrannaisia. Runsas kukinta, mutta siihen vaikuttaa myös edellisen kesän sää. Lämpimän kesän jälkeen kukinta on runsasta.

Kasvupaikka: Aurinkoinen, mahdollisimman lämmin ja suojaisa kasvupaikka. Syvämultainen ja humuspitoinen maa, mutta ehdottomasti hyvin vedenläpäisevä. Arka syys- ja talvimärkyydelle.

Taimiväli: 100-150cm

Myyntikoko: 23 cm ruukku

 

Pensaspionit kuuluvat puupioneiden ryhmään.

Puupionit istutetaan mieluiten keväälla tai alkukesällä. Kastelusta on huolehdittava istutuksen jälkeen, mutta varottava liikakastelua ja seisovaa vettä pionin juuristolla. Pari kertaa viikossa on riittävä kastelu myös poutajaksoina, kunhan kerralla annetaan vettä reilusti.

Pioneiden tärkein kasvupaikkavaatimus on, että vesi kulkee juuristolta poispäin. Pionit eivät siedä juuristolla seisovaa vettä lainkaan. Pionit ovat mineraalimaiden kasveja, joten turvetta ja kompostia kannattaa välttää kasvualustaa perustettaessa. Mikäli istutat pionin puutarhamultaan, on multaan hyvä lisätä hiekkaa. Liiallista kalkitsemista on hyvä välttää. Puupioneille tehdään noin 50cm syvä istutuskuoppa. Mikäli maa ei ole hyvin vettä läpäisevää, tehdään istutuskuopan pohjalle salaojitus esimerkiksi sorakerroksella. Istutuskuopan pohjalle sekoitetaan lannoitetta, jonka jälkeen pionia ei tarvitse lannoittaa pariin vuoteen.

Puupionit ovat melko talvenarkoja joten ne on ehdottomasti suojattava talveksi hyvin esimerkiksi ilmavalla havupeitteellä. Maanpinta peitetään turpeella tai kompostikatteella. Kuivuneet oksat poistetaan keväällä. Puupionit talvehtivat parhaiten II-IV-vyöhykkeillä, koska näillä vyöhykkeillä syksy on viileämpi ja pionit ehtivät tuleentua ennen talven tuloa. Näillä alueilla lumipeite yleensä suojaa pionit hyvin.